Een auto importeren vanuit het buitenland, bezin voor je begint, heb je waarschijnlijk al vaak gehoord. Maar wanneer je een auto importeren vanuit het buitenland goed aanpakt, zijn hier heel wat voordelen aan verbonden. Import van auto’s wordt steeds populairder en dat is ook logisch. Je hebt heel vaak mooie en kwaliteitsvolle auto’s voor prijzen die een stuk goedkoper zijn dan in eigen land! Zeg nu zelf, waarom dan geen auto importeren? 

Import auto’s: tips

Het importeren van een auto wordt steeds vaker gedaan. Je kan heel vaak goede zaken doen, maar er zijn toch aan aantal tips waar je rekening mee moet houden als je aan import auto’s begint. Eerst en vooral is het belangrijk om realistisch te zijn. Wanneer een auto te mooi om waar blijkt te zijn, dan is dit helaas meestal ook zo. Gebruik dus jouw gezond verstand en laat je bijstaan door mensen die er iets van kennen. Controleer ook of de tellerstand en de staat waarin de auto zich bevindt, overeenkomt met de vraagprijs. Er wordt al wel eens gefraudeerd met zo’n zaken en gebruik gemaakt van een terugdraaiende teller. Op die manier betaal je te veel geld voor een auto die in werkelijkheid al meer kilometers heeft gereden dan hij laat zien. 

Gratis stockfoto met asfalt, auto, auto's

Een auto importeren uit Duitsland 

Een goed land om een auto vanuit te importeren is Duitsland. Je vindt er een heel uitgebreide markt van tweedehands auto’s en nieuwe wagens en je kan er vaak goede deals doen, die volledig juist en eerlijk zijn. Een auto importeren uit Duitsland is daarom een goed idee, maar hoe pak je dit aan. Kies er zelf voor of je dit volledig zelf gaat doen of dat je een bedrijf inschakelt die jou bijstaat in het importeren van de auto. Er zijn importbedrijven genoeg die je kan kiezen om jouw droomauto tot bij jou te krijgen. 

Verschillende import pakketten 

Wanneer je gaat rondkijken op import sites, zal je vanzelf merken dat je kan kiezen uit verschillende soorten import pakketten.  Je kan er voor kiezen om alles zelf te doen en gewoon enkel advies in te winnen bij zo’n bedrijf. Import-autos.nl is er daar een van. Maar je kan ook kiezen om een gedeelte van de import voor eigen rekening te nemen en het bedrijf te laten helpen met specifieke zaken die bij de import van een auto horen. Of je kan er voor kiezen om alles over te laten aan hen, het enige wat jij dan moet doen is betalen en wachten tot wanneer jouw droomauto is gearriveerd!