Autovakanties zijn populair onder Nederlanders, maar liefst 71% vindt dat een autovakantie meer vrijheid en flexibiliteit biedt onderweg. Hieronder lees je een aantal tips die je goed op weg helpen tijdens een autovakantie.

  1. Technische check auto

Zorg ervoor dat je auto gecontroleerd is op alle technische onderdelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Iets zoals je remblokken vervangen wordt al gauw vergeten maar kan voor vervelende situaties zorgen. Op vakantie wil je waarschijnlijk liever niet de wegenwacht bellen.

  1. Plan je reis vooraf

Probeer vooraf alvast te kijken waar je heen wilt maar nog belangrijker hoe je daar heen gaat. Via Frankrijk kun je bijvoorbeeld tolwegen tegenkomen, wat extra kosten en soms ook wachttijden met zich mee kunnen brengen. Als je dit soort dingen vooraf kun je er rekening mee houden in de planning en eventueel een extra overnachting boeken.

  1. Caravan of camper?

Uiteraard kun je met de auto naar een hotel rijden maar misschien ook leuk voor de afwisseling is het bezoeken van een camping. Hiervoor kun je je eigen caravan meenemen of aanhanger. Belangrijk hiervoor is dat je van tevoren zorgt dat je trekhaak monteren al gebeurd is.

  1. Zwarte zaterdag

Houd even in de gaten wanneer de ‘zwarte zaterdagen’ hebben plaats gevonden vorige jaren. Op deze dagen is het extra druk op de wegen en kun je in lange files terecht komen. Probeer deze dagen dus te vermijden.

  1. Eten en drinken

Zorg ervoor dat je van tevoren al wat eten en drinken heb gekocht. Het kan soms voorkomen dat je een flink aantal kilometers geen supermarkt of tankstation tegenkomt. Als je dan honger krijgt is het fijn als je al iets bij je hebt.

Met deze tips kun je een zorgeloze autovakantie hebben, ga vooral ontspannen en genieten van Europa. Vrijwel alles kun je tegenwoordig ook op de camping of het hotel zelf kopen dus als je iets vergeet is het altijd nog verkrijgbaar.