Hoe lang je een auto ook hebt. Het zien of creëren van schade blijft natuurlijk altijd vervelend. In sommige gevallen kun je er wat aan doen, maar in heel veel gevallen is dit ook niet het geval. In dit artikel geef ik je graag een aantal geweldige tips om schade te voorkomen op momenten waar dit vaak gebeurd. Want een ritje naar de garage of spuiter zit natuurlijk niemand op te wachten.

Met je (nieuwe) auto door de carwash

Het is in alle gevallen beter om je auto met de hand te wassen, echter leven we in een drukke maatschappij waar we deze tijd lang niet altijd kunnen vinden. Een ritje naar de wasstraat is dan vaak ook onvermijdelijk. Miscchien weet je het nog niet maar tussen wasstraten zit een groot verschil. Kies altijd een wasstraat die gebruik maakt van krasvrije borstels. Doe je dit niet dan zie je als je auto in de zon staat de gevreesde “waskrassen”.

Pas op met het monteren van dakdragers

Dakdragers zijn handig, maar ook de vijand van elke auto liefhebber. Het monteren gaat vaak lastig en het werken op hoogte werkt nou ook niet bepaald mee. Tijdens het monteren schiet je snel uit met de schroevendraaien en jaag je zo een flinke kras over het dak heen “oeps” denk je, niet zo handig. Om deze schade en frustratie te voorkomen raad ik je aan om eerst de gebruiksaanwijzing door te lezen voordat je heel stoer begint met het monteren van de dakdragers. Is het na de gebruiksaanwijzing nog niet helemaal duidelijk? Kijk dan eens op youtube, hier staan vaak genoeg demofilmpjes.

Krappe parkeerplekken

Als het weer eens druk is op de parkeerplaats dan is het verleidelijk om toch je auto in dat iets te krappe parkeervlak te parkeren. Je maakt jezelf wijs dat het wel goed gaat en dat je er toch zo weer bent. Het uitstappen gaat met pijn en moeite en je hebt er toch niet helemaal een fijn gevoel bij. Naast je staat ook nog eens een model auto die vaak wordt gereden door de bekende boodschappen moeder. Op parkeerplaatsen worden doorgaans de meeste schades opgelopen, omdat veel mensen niet goed uit kunnen draaien of de winkelwagen niet meer houden. Kies dus altijd voor een ruimere parkeerplek om de kans op een “uitdraaischade” te voorkomen.