Rijd je vaak auto en wil je er bijvoorbeeld mee op vakantie gaan, maar is je auto verouderd? Dan kun je een tweedehands auto aanschaffen, zodat je plezier aan je mobiliteit blijft beleven, maar je een vriendelijker prijsje betaalt dan wanneer je de auto nieuw aanschaft. Denk je erover na om een tweedehands auto aan te schaffen en wil je daarnaast meer informatie ontvangen over het moment waarop je auto gekeurd moet worden? Dan lees je in deze blog in elk geval de voordelen van het hebben van het aanschaffen van een tweedehands auto en de momenten waarop je de auto het beste naar een APK check kunt sturen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands auto?

Allereerst is een tweedehands auto natuurlijk veel goedkoper dan een gloednieuwe auto. Heb je wat meer te besteden, maar zijn de nieuwe auto’s die binnen je budget passen niet heel interessant? Kies er dan voor om eens iets meer aan je tweedehands auto uit te geven, zodat je dan voor een luxere en iets oudere variant kunt kiezen, waarbij je meer opties en kwaliteit voor je geld krijgt. Daarnaast kun je met een tweedehands auto vaak bij elke garage of dealer voor onderhoud terecht. Dus dan kun je kiezen voor een goede garage bij jou in de buurt.

Verder is het erg makkelijk dat je een tweedehands auto bij wijze van spreken binnen een dag voor je deur kunt hebben staan. Je kunt de auto ergens gaan bekijken, een proefrit maken en direct mee naar huis nemen. Een nieuwe auto moet vaak nog gefabriceerd worden of dient nog door middel van transport bij de dealer aan te komen, waardoor dit nog een aantal weken tot maanden kan duren.

Wanneer moet je een APK check laten doen?

Het ligt eraan op welk type brandstof je auto functioneert, hoe vaak je een APK moet uitvoeren. Rijd je een benzine auto? Dan dien je een tweedehands auto jonger dan 8 jaar om de 2 jaar langs een APK check te sturen. Is je tweedehands auto ouder dan 8 jaar? Dan dient de auto elk jaar opnieuw gekeurd te worden. Rijd de auto op diesel? En is de tweedehands auto ouder dan 3 jaar? Dan moet je de auto elk jaar laten keuren.

Vaak heb je een onderhoudsboekje bij de auto gekregen waarin staat vermeld wat de vervaldatum van de APK keuring is. Je dient tenminste 2 maanden voor de vervaldatum opnieuw te keuren. Anders vervalt de keuring en mag je niet met de auto de weg op, tot hij opnieuw gekeurd is.