Kleine schade aan een auto is een veel voorkomend fenomeen, want kleine foutjes kunnen soms lelijke schade’s ten gevolge hebben. De meest voorkomende kleine schades gebeuren tijdens inparkeren. Vooral oudere auto’s hebben hier last van, aangezien deze niet voorzien zijn van geavanceerde parkeersensoren. Een klein tikje tegen een boom, een botsing met een ‘Amsterdammertje’ ( … de kleine paaltjes) en voordat je het weet is er een lamp kapot of een buts in de bumper. Vervelend, vooral wanneer het lakschade betreft.

Zelf onderdelen vervangen

Wist je dat kleinere deukjes soms door jezelf uit te deuken zijn? Vanzelfsprekend is het uiteindelijke resultaat niet zo strak als bij een garage, maar het wegnemen van opzichtige deukjes is soms mogelijk. Daar waar je bij kunt is het zeker een poging waard. Je duwt de deuk vanuit de achterzijde zelf terug.

Lampen kun je ook eenvoudig zelf vervangen, want lampen in alle uitvoeringen van alle automerken en type’s zijn online te bestellen bij onderdelen shops als motor-DOCTOR.NL. Natuurlijk geldt dit ook voor andere onderdelen die zelf te vervangen zijn. Het loont absoluut voor de portemonnaie om eens op onderzoek uit te gaan naar eigen mogelijkheden.

Neem bijvoorbeeld wieldoppen. Je zult merken dat het verliezen van een wieldop sneller gebeurt dan gedacht. Even een stoeprand raken en een wieldop kan al los komen te zitten. Zodra je een wieldop bij de merk-dealer bestelt kun je vaak je portemonnaie opentrekken. Dit kan gewoon absoluut goedkoper. Bezoek in dat geval een onderdelen onlinewinkel voor de aller goedkoopste opties.

Wat zijn je eigen mogelijkheden?

Om te ontdekken wat er zoal mogelijk is op gebied van zelf sleutelen aan je auto doe je inspiratie op op www.youtube.com instructiesvideo’s. Je zult al snel verrassende mogelijkheden voorbij zien komen, waarbij je kunt zien welke kleine reparaties zoal mogelijk zijn om zelf uit te voeren.