Waarom zou je kiezen voor een E-bike als je ook prima op een normale fiets kan fietsen? Een E-bike biedt veel voordelen die een normale fiets niet heeft. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk gemakkelijker om met een elektrische fiets te fietsen aangezien het minder moeite kost. Natuurlijk zijn deze fietsen wel een stuk prijziger dan normale fietsen. In dit artikel bespreken we waarom het waard is om een elektrische fiets te kopen als je er echt aan toe bent.

Hoe kies je een elektrische fiets en wat zijn de voordelen?

Een elektrische fiets is over het algemeen bekend bij Nederlanders. De fiets wordt ondersteunt door een elektromotor waardoor je minder moeite hoeft te doen om hard te fietsen. De motor wordt aangedreven door een accu achterop de fiets die elke keer dient opgeladen te worden. Vergeet je deze op te laden? Dan kan je gewoon fietsen maar wel zonder trapondersteuning.

Natuurlijk biedt een elektrische fiets veel voordelen. Het voelt alsof je altijd bergaf fietst en de wind mee hebt. Je hoeft minder moeite te doen om te trappen en zo kom je fris en fit aan op locatie. Daarnaast is het voordelig en gezond en kan je binnen de kortste tijd grote afstanden afleggen met elektrisch rijden. Maar hoe kies je een elektrische fiets? Er zijn verschillende modellen met elk hun eigenschappen. Deze zullen wij even voor je uitleggen.

Als eerst kan je kiezen tussen een motor in het achterwiel, in het midden of in het voorwiel. Een fiets met een achterwielmotor is extra krachtig en stuurt een stuk stabieler. De fiets met de middenmotor geeft een natuurlijke trapondersteuning, is gemakkelijk te onderhouden en is bruikbaar met meerdere versnellingssystemen. Een voorwiel motor is voordelig in aanschaf en goedkoop in onderhoud. De fiets die het meest wordt gekozen is vaak de middenmotor, vanwege de vele voordelen.

Het volgende punt om na te kijken is de accu. De accu kan zich bevinden achterop de fiets, in het frame of aan het frame. Het voordeel van een accu in het frame is dat deze nooit gestolen kan worden. Een accu achterop of aan het frame dient mee naar binnen te worden genomen om op te laden en veilig te houden.

Het elektrisch rijden begint hier

Als je overtuigd bent om een E-bike te kopen, waarom zou je hem kopen bij Het Zwarte Fietsenplan? Sinds 2005 zijn wij al bezig met fietsen en zijn officieel dealer van meerdere bekende fietsmerken. Daarnaast bezitten wij altijd een grote voorraad die online per filiaal is te zien. Je kan de fiets afhalen bij de winkel of thuis laten bezorgen. Wij bieden online prijzen met een offlineservice en garantie van de laagste prijs.

Onze medewerkers zijn allemaal gekwalificeerd voor de reparatie voor fietsen, en ons bedrijf biedt BOVAG-garantie. Wij streven ernaar om de perfecte service en garantie te bieden voor al onze klanten. Neem dus gerust contact op met ons via onze website of bezoek een van onze winkels en ervaar welke service wij kunnen leveren.