Het kan best zijn dat je al een hele tijd op zoek bent naar de motor of auto van jouw dromen en deze maar niet lijkt te vinden. Het wordt dan al wel eens aangeraden om een voertuig te importeren vanuit het buitenland. Maar hoe werkt dit en zeker niet onbelangrijk, wat kost het? Er is in de eerste plaats al een groot verschil of je een motor of auto laat importeren vanuit Europa of Amerika. Wanneer je een voertuig laat importeren vanuit de EU, dan valt het best allemaal nog mee. 

Motor importeren

Stel dat je de motor van jouw dromen hebt gevonden tijdens een vakantie in Spanje. Het is jammer genoeg niet zo dat deze even in jouw bagage past en dat je hem zomaar even mee naar huis kan nemen. Er komen wel een aantal zaken kijken bij een motor importeren vanuit het buitenland. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het transport van de motor. Alsook de BTW, BPM en eventuele RDW zal je moeten betalen. Dit zijn dus zaken waar je rekening mee moet houden als je een motor in het buitenland aankoopt. Het is helaas niet alleen de aankoopprijs van het voertuig zelf dat je zal moeten gaan betalen. 

Taxi Taxi, Het Verkeer, Cab, New York, Street, De Weg

Auto importeren vanuit Amerika 

Wanneer je een auto wil laten importeren vanuit Amerika, dan komt er helaas nog wel wat meer bij kijken. Uiteraard moet dit je niet laten tegenhouden om een auto van buiten de EU te importeren. Moeilijk gaat ook, nietwaar? Wanneer je een auto laat importeren vanuit Amerika moet je rekening houden met de invoerrechten en het verschepen van het voertuig. En natuurlijk betaal je op die kosten ook nog eens BTW. Je zal niet alleen wat langer moeten wachten op het voertuig van je dromen, je zal er ook financieel wat dieper voor in je portemonnee moeten duiken. 

Cuba, Oldtimer, Oude Auto, Bos, Red, Reizen, Auto

Kosten auto importeren

Het is logisch dat je op voorhand een kostenplaatje wil maken van de kosten auto importeren. Laat je een auto importeren vanuit de EU? Dan moet je rekening houden met de aankoopprijs, transport, RDW keuring en BPM. Je kan perfect op voorhand laten berekenen hoeveel deze belasting jou zal kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer je een voertuig wil laten importeren van buiten de EU, moet je bij die kosten nog eens in de invoerrechten, de verscheping en de BTW daarop betalen.