Laatst vernam ik in het nieuws dat auto’s veel goedkoper zijn in Duitsland. In dergelijke mate dat het de moeite zou lonen om in Duitsland de auto te kopen, de import kosten voor lief te nemen. Zelfs dan is men veel goedkoper uit dan in Nederland aanschaffen. Vandaag de dag loont het dus om over de grenzen te kijken.

Ikzelf had een beetje last van FOMO. Dat staat voor fear of missing out. Ik wilde niet achterblijven, want tienduizenden Nederlanders doen dit al per jaar. En dit aantal gaat alleen maar toenemen de komende jaren want als we de kabinet plannen in nader detail bestuderen zien we geen wijzigingen aan het beleid op auto vlak die deze situatie zou kunnen doen laten omkeren. Een aantal collega’s en vrienden uit het dorp hebben het ook reeds gedaan een auto kopen over de grens in Duitsland.

Mijn zoektocht begon op het internet. Dit artikel gaf me een goed overzicht van waar ik allemaal aan moet denken. Enfin ik heb lang zitten wikken en wegen. Maar toen ik er beter over nadacht kwam ik tot de conclusie dat zelfs als ik alles zou uitbesteden aan een professional ik nog veel geld zou besparen. Dus waarom niet. Die import kosten neem ik dan wel voor lief.

De uiteindelijke keuze viel op deze dienstverlener:

Naam: easyimport.nl
Adres: Raasdorperweg 54, 1175 KX Lijnden
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: 023 205 2090

Ik was zeer te spreken over de service. Ik heb helemaal geen omkijken gehad en alles werd van A tot Z voor mij geregeld dus geen zweet of stress aan mijn kant. BPM hebben ze ook slim berekend om nog meer kosten te besparen. Me BMW zelf ben ik hartstikke blij mee, mooi ding, zeer luxe uitgevoerd. Vanaf nu gaan we altijd voor auto import als alles zo blijft als het nu is.