De Tesla model 3 is een elektrische en automatische auto met 4 deuren en 5 zitplaatsen. Het is betaalbaar maar je kunt ook de Tesla model 3 in luxe uitvoeringen kopen. De luxe uitvoeringen zijn natuurlijk wat prijzig en zijn vanaf 60.000 Euro in spotlight bij de zakelijke rijders.

Tesla model 3 leasen

Redenen waarom je een Tesla model 3 moet leasen:

Allereerst is de Tesla model 3 ook in luxe uitvoeringen verkrijgbaar en ook veel te duur om het aan te schaffen voor de gemiddelde consument. Je hebt dus geen groot spaarbedrag nodig om in een Tesla model 3 te kunnen rijden als je ervoor kiest om deze model auto te leasen.

Tesla is een elektrische auto. Hiermee bespaar je heel wat energiekosten voor je auto.

Een ander voordeel is dat de belastingdienst ook mee betaalt. Je betaalt geen motorrijtuigenbelasting en ook geen aanschafbelasting. Als je gaat voor leasen van een Tesla model 3 dan betaal je 4% bijtelling en geen 22%.

Een elektrische auto levert een bijdrage aan het verbeteren van het milieu op aarde.

De auto maakt geen geluiden, het zorgt dus niet voor geluidsoverlast maar zal in de toekomst door het bedrijf Tesla wel in overweging genomen worden om de auto wat rumoeriger te maken in het belang van de verkeersveiligheid.

Een elektromotor is makkelijker en goedkoper om te onderhouden dan een brandstofmotor.

Enkele nadelen

Naast de vele voordelen van de Tesla model 3 zijn er ook enkele nadelen:

Met een vol opgeladen accu kun je met de Tesla model 3 slecht 350 tot 500 kilometers rijden wat zeer gering is. Praktisch rijd je dan wel veel minder vooral als je vastzit in een file.

Je moet de auto opladen met een stekker en nog lang niet overal bestaat de mogelijkheid om je auto op te laden. Daarnaast zul je uren moet wachten voor de accu helemaal vol geladen is. Bij een brandstofmotor gaat het tanken heel snel maar het opladen van een auto duurt veel langer.

Onderweg opladen is lastig omdat er niet overall oplaadpunten aanwezig zijn. Vooral als je gaat reizen naar andere landen, is da teen beetje lastig.

Tesla model 3 leasen

Als je een tesla model 3 private lease neemt, hoef je dus geen zorgen te maken over een groot geldbedrag dat je ineens nodig hebt. Nee, je betaalt gewoon maandelijks een vast bedrag en je kunt sportief rondrijden in een splinternieuwe elektrische Tesla model 3.