Ongevallen, botsingen en aanrijdingen. Ongeacht hoe je ze noemt, ze gebeuren vaak en kunnen van invloed zijn op je autoverzekeringstarief. In Canada gebeuren ongeveer 316 gerapporteerde botsingen per dag, en hoewel je altijd voorzichtig moet zijn wanneer je achter het stuur zit, zijn er tijden of omstandigheden waarin botsingen vaker voorkomen. De komende zomermaanden bijvoorbeeld, staan voor veel hectiek op de weg. Natuurlijk gebeuren zelfs de beste chauffeurs ongelukken, maar met een goede autoverzekering ben je verzekerd van hulp op ongelukkige momenten.

Een verzekering voor je woning en inboedel

Als het gaat om het afsluiten van een verzekering, zijn er vaak veel vragen die je moet beantwoorden. Voorbereid zijn op deze vragen kan het hele proces heel snel en gemakkelijk maken. Hieronder volgen enkele aanwijzingen hoe jij je kunt voorbereiden op je huisverzekeringspolis:

  • Kies de juiste verzekering;
  • Maak je huis rampbestendig;
  • Houd een lijst bij van waardevolle inboedel;
  • Wees op de hoogte van vervangingskosten.

Het is verstandig goed te oriënteren op verschillende risico’s en schadeverzekeringen. Voor je het weet loop je gemiste vergoedingen mis. Let daarom goed op je eigen inboedel en de verzekering daarvan.  

Ook verzekeringen voor uw vervoersmiddelen

Met het mooie weer, dat gepaard gaat met de zomer, wil je er zeker van zijn dat je mobiel bent.  Dit betekent dat jij als actieve weggebruiker weer veel onderweg bent. Niet alleen per auto of taxi, maar vooral ook lekker op de fiets. Wellicht is er zelfs ruimte in de portemonnee voor die high-speed e-bike waar je altijd al een rondje op wilde doen. Lekker fris aankomen op het werk, files ontwijken, of gewoon een flinke afstand fietsen door de natuur. Maar deze moet je volgens de wet wel verzekeren.

Specialist in schadeverzekeringen

Heb je een schade opgelopen en wil je deze laten repareren? Neem dan eerst contact op met je verzekeraar om te vragen of er een expert nodig is om de schade te beoordelen. Als je de reparatie al hebt laten uitvoeren, is het namelijk voor de schade expert niet meer mogelijk de schade te beoordelen en loop je het risico dat de verzekeraar geen vergoeding uitkeert. Er staan specialisten voor je klaar die de schade ter plekke kunnen beoordelen en tevens vast kunnen stellen hoeveel je vergoed krijgt.