De toepassingen van een epoxyvloer zijn uitgebreid, zodat er voordelen zijn voor allerlei ruimtes. De uitgebreide toepassingen zijn onder meer mogelijk, omdat er een verscheidenheid aan mogelijkheden bestaat. Bijvoorbeeld ten aanzien van de uitvoering van design en kleur, maar ook als het gaat om praktische functionaliteiten. Dat is onder meer een reden dat epoxyvloeren voor parkeergarages, werkplaatsen, autogarages, showrooms, magazijnen en fabrieken een uitstekende keuze is. Zo geldt dat een PU gietvloer weer geschikt is voor woningen, kantoren en winkels. Gietvloeren zijn er namelijk in allerlei soorten, zoals in de vorm van epoxvloeren.


Ruimtes waar de vloer zwaar belast wordt

Een epoxyvloer is in elk geval een goed idee in ruimtes, waarbij er sprake is van zware belasting van de vloer. Een voorbeeld daarvan is een magazijn, maar ook een parkeergarage heeft met zware belasting te maken. Dat geldt eveneens voor werkplaatsen en autoshowrooms waar auto’s staan opgesteld. In fabrieken met zware machines op de werkvloer is een epoxyvloer eveneens ideaal. Bovendien is een epoxyvloer bestand tegen allerlei soorten vloeistoffen, variërend van olie tot chemicaliën. Dat maakt deze vloer dus in het bijzonder ook geschikt voor autowerkplaatsen.

Ruimtes waar een naadloze vloer belangrijk is

Een epoxyvloer is ook een goed idee als er sprake is van een ruimte, waarin een naadloze vloer belangrijk is. Dat is in veel ruimtes uiteraard het geval omdat een naadloze vloer nu eenmaal vele voordelen te bieden heeft. In een werkplaats, magazijn of fabriek komt er vuil en stof op de vloer terecht. Bij een vloer met naden of voegen komt het vuil en stof daarin te zitten. Dat is lastig schoon te maken en draagt bovendien niet bij aan een nette uitstraling. Een naadloze epoxyvloer heeft bovendien het voordeel dat er sprake is van vuilafstotende eigenschappen. Dat vergemakkelijkt de reiniging en de slijtvaste kenmerken dragen bij aan een lange levensduur van de onderhoudsarme epoxyvloer.