Tekenen voor je eerste huis is altijd erg spannend en vaak een erg zenuwslopende ervaring. Na maanden op zoek te zijn naar het juiste huis, jouw weg vinden door het proces van een lening afsluiten en dan eindelijk jouw aankoop akte bij de notaris tekenen is zeker een reden om te vieren. Op dit moment wacht je waarschijnlijk op het telefoontje wat jouw verkoopbureau om je te laten weten wanneer je de sleutels voor je nieuwe huis kan oppikken. Voor je in je nieuwe huis kan trekken, is er een lijst aan dingen die je moet doen om er zeker van te zijn dat je nieuwe huis schoon en veilig is.

Het volgende is een to-do lijst voor je in je nieuwe huis trekt:

Verander de Sloten – Als de vorige huiseigenaars lang in het huis hebben gewoond, is het normaal dat er erg veel sleutels in de omloop zijn. De vorige eigenaar kan extra sleutels hebben laten maken en ze aan hun kinderen, bekenden, buren, schoonmaker, klusjesman, aannemer, makelaar, etc. gegeven hebben. Voor de veiligheid van je familie, moet je de sloten veranderen voor de voor- en achterdeur voor je in het huis trekt.

Afstandsbediening van de Garagepoort – Net zoals er verschillende sleutels kunnen zijn voor de voor- en achterdeur in je huis, kunnen er extra afstandsbedieningen zijn voor de garagepoort. Het is voor jou het beste om een slotenmaker te bellen en de beveiligingscode voor de afstandsbediening van de garagepoort te veranderen.

Verhuisdag – Wanneer je dan eindelijk verhuist, moet je er zeker van zijn dat je niet gewoon iets meeneemt dat je in je nieuwe huis gewoon zal weggooien. Het zou beter zijn om het al weg te gooien in plaats van met de extra doezen te sleuren bij je verhuis.

Ramen en Vensters – Als je alle of enkele bestaande ramen en vensters behoudt, moeten ze voor je je spullen naar het huis verhuist gewassen of schoongemaakt worden. Als je sommige of alle vensters verandert, wordt het aangeraden om de belangrijkste kamers eerst te doen: zoals de badkamers, slaapkamers en de ramen op de benedenverdieping.

Introduceer jezelf aan de Buren – Eens je ingetrokken bent, is het een goed idee om even in je buurt rond te lopen en jezelf aan de mensen die rond jou wonen voor te stellen. Hoe bekender jij en je familie zijn in de buurt, hoe aangenamer het is voor iedereen.

Lees meer over Slotenmaker Dienstenhttps://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk