Hopelijk weet u wat u moet doen als u ooit in een auto-ongeluk verkeert: zoek indien nodig medische hulp; als uw auto veilig is om te rijden en een gevaar veroorzaakt waar hij is, trek hem naar de kant van de weg; bel de politie; en wissel verzekeringsinformatie uit met de andere bestuurder(s). Het is ook slim om foto’s of video’s van de schade te maken en aantekeningen te maken van wat er gebeurd is, zodat u de details later niet vergeet.

Nu je weet wat je moet doen na een wrak, zijn hier enkele dingen die je niet moet doen. Verlaat de plaats van het ongeval niet voordat de politie arriveert, tenzij u onmiddellijk een medische spoedbehandeling nodig heeft.

Als u niet ernstig en ernstig gewond of anderszins arbeidsongeschikt bent geraakt, kan het verlaten van de plaats van een ongeval zonder te praten met de politie u in ernstige problemen brengen, vooral als het ongeval heeft geleid tot lichamelijk letsel of de dood. Soms moet u misschien de plaats van een ernstig ongeval verlaten om contact op te nemen met de autoriteiten als u niet in staat bent om dit te doen via de mobiele telefoon, maar u hebt nog steeds de plicht om zo snel mogelijk terug te keren naar de plaats van het ongeval.

Geef geen fout toe

Beschrijf de feiten van het ongeval en hoe het is gebeurd, maar u hoeft geen conclusies te trekken over wie er op dat moment heeft bijgedragen of het wrak heeft veroorzaakt. De fout zal later worden vastgesteld als er meer volledige feiten bekend zijn en verklaringen worden genomen en vergeleken. Door toe te geven dat het ongeval uw schuld was of dat u “beter had moeten opletten”, kunt u in wezen de volledige verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid aanvaarden voor een ongeval dat misschien niet helemaal uw schuld is – of helemaal niet uw schuld. Blijf bij de feiten.

Onderteken geen documenten

Onderteken geen documenten zonder eerst een advocaat te raadplegen, zelfs niet iets van uw eigen verzekeringsmaatschappij. Ga er niet van uit dat het alleen omdat het uw verzekeringsmaatschappij is, dat zij uw belangen in gedachten hebben of dat zij een eerlijk en redelijk aanbod voor een schikking zullen doen. Voordat u met iets instemt, moet u eerst een advocaat laten kijken naar wat u ondertekent. Een consultatie met The Carolina Law Group is gratis en we bespreken graag de implicaties van alle juridische documenten die u na een ongeval voorgelegd krijgt – u hoeft zich er niet toe te verplichten ons in te huren. Helaas, als u bepaalde documenten ondertekent die een vrijlating bevatten, zal het waarschijnlijk te laat zijn voor een advocaat om u te helpen.