Een auto huren is tegenwoordig heel eenvoudig. Het wordt pas ingewikkeld wanneer er iets misgaat. Zoals het rijden van autoschade of beschuldigd worden van autoschade. Deze onderwerpen behandelen we nader in deze blog. Bij schade komt er namelijk een schadeclaim kijken. Het is zaak dat dit verder netjes wordt afgehandeld. Echter, kan het voorkomen dat je ten onrechte een claim krijgt. We helpen je om dit te voorkomen en hoe je het beste met een schadeclaim kan omgaan.

Een schadeclaim ontvangen

Wanneer je autoschade hebt, dan raden we aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met het verhuurbedrijf. De schaderegels in het huurcontract worden dan actief gemaakt. In de meeste gevallen is er sprake van een eigen risico, de rest wordt gedekt door de verzekering. Let hierbij voor het tekenen van het huurcontract goed op wat wel en niet verzekerd wordt. Mocht je de auto weer inleveren zonder schade te melden, dan zul je hoogstwaarschijnlijk achteraf een schadeclaim ontvangen. De kosten van de aangerichte schade worden dan in rekening gebracht en op jou verhaalt. Het kan ook zijn dat deze schade wordt verrekend met de borg die je bij de start van het huren moet betalen.

Onterecht een schadeclaim ontvangen

Wanneer je een probleemloze huurperiode hebt ervaren dan kun je ook achteraf een schadeclaim ontvangen. Je zult dan uiteraard verrast zijn. Deze kan terecht of onterecht zijn. Niet alle schade is direct zichtbaar of zit op kleine plekken. Daarom is het goed om de auto te controleren voordat je deze inlevert. Daarnaast kan er ook onterecht schade geclaimd worden.

Jezelf beschermen van een schadeclaim

Met de volgende tips bescherm je jezelf tegen onterechte schadeclaims. Wat namelijk veelvuldig voorkomt is dat je moet betalen voor schade die helemaal niet door jou gemaakt is. Soms gebeurt dit per ongeluk. Zoals dat de persoon voor jou schade rijdt of een automonteur, maar dat dit nergens vermeld staat op het huurformulier. De geconstateerde schade zal dan aan jou gekoppeld worden. Dit kun je eenvoudig voorkomen. Voordat je in de auto stapt raden we aan om uitvoerig de auto te controleren. Maak hiervan foto´s en eventueel een filmpje met je mobiele telefoon. Zorg dat alle schade dat zichtbaar is vermeld wordt op het huurformulier. Doe precies hetzelfde na het huren van de auto. Op deze manier heb je altijd bewijsvoering tegen onterechte schadeclaims.

Als je het liefst goedkoop en zonder onduidelijke schadeprotocollen een auto wilt huren. Ga dan goedkoop auto huren in Rotterdam bij Van ‘t Hart autoverhuur. Een betrouwbaar verhuurbedrijf waar je van tevoren weet waar je aan toe bent.