Helaas komt het nog vaak voor dat bestelauto’s worden gestolen of worden opengebroken om de waardevolle lading eruit te stelen. Het gevolg hiervan is dat verzekeraars strenge eisen stellen aan het beveiligen van je bestelauto.

Maar zelfs als dat niet het geval zou zijn, is het nog aan te raden om je bestelauto goed te beveiligen. Want diefstal van je bestelauto en/of waardevolle spullen betekent dat je je werk (tijdelijk) niet kunt uitvoeren en dat je waarschijnlijk geld moet voorschieten om een nieuwe auto en spullen aan te schaffen. Dat wil je niet! Maar hoe kun je een bestelauto dan beveiligen? Daar gaan we in dit artikel nader op in.

Laadruimtebeveiliging

Met laadruimtebeveiliging voorkom je dat inbrekers de laadruimte van je bus eenvoudig open kunnen breken. Om de deuren van de laadruimte te beveiligen, worden er speciale sloten aan de binnenkant van je bus gemonteerd die je met een sleutel in de bestuurderscabine kunt openen en sluiten.

Bij merken zoals Bearlock is er goed nagedacht over het beveiligen van laadruimtes. Bij dit merk kun je alleen de sleutel uit het slot halen als het slot ‘op slot’ zit. Op die manier weet je dus altijd dat je laadruimte goed beveiligd is op het moment dat je de sleutel in je hand hebt.

Versnellingsbaksloten

Een versnellingsbakslot blokkeert de koppeling tussen de versnellingspook en de versnellingsbak, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Het mooie is dat het slot achter het dashboard wordt gemonteerd. Daardoor zie je alleen nog de cilinder zitten waar je de sleutel in kunt doen.

Versnellingsbaksloten voor bestelbussen zijn zeer effectief om diefstal tegen te gaan. Bovendien is het een goede combinatie met laadruimtebeveiliging, omdat je op die manier zowel de diefstal van je waardevolle spullen als de diefstal van je bestelbus tegengaat.

Andere manieren om de kans op inbraak en diefstal te verkleinen

Naast goede sloten kun je nog meer dingen doen om de kans op diefstal of inbraak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je je bestelbus parkeert. Doe dat bij voorkeur op een plek die goed in het zicht staat. Op die manier zullen dieven je bus sneller voorbij lopen.

Nog een maatregel die je kunt nemen, is het installeren van een track and trace systeem. Op die manier voorkom je niet zozeer diefstal van je bus, maar maak je het jezelf wel makkelijker om je bus terug te vinden.

De laatste tip die we je willen meegeven, is het blinderen van de ramen. Met name de ramen waardoor je in de laadruimte kunt kijken. Als van buitenaf niet zichtbaar is welke spullen er in de laadruimte liggen wordt het immers een gok of een inbraak veel of weinig gaat opleveren.

Heb je nu zelf een andere goede tip die met ons wil delen? Stuur ons dan een e-mail. We plaatsen jouw tip er graag bij. Alvast bedankt!