Is de auto op? De ene persoon kan gemakkelijker afstand doen van een auto dan een ander. Er zijn mensen die zien een auto niet anders dan een stuk gereedschap. Een auto kan voor een ander zulke emotionele waarde hebben dat afstand nemen lastig is. Of dat er nu mooie reizen mee zijn gemaakt of dat de auto van een familielid was, wanneer een auto op is kan deze niet op de weg blijven staan. Wanneer de auto niet interessant genoeg is om nog een keer te verkopen moet deze naar de sloop.

Recyclen van onderdelen is geweldig

Wanneer een auto niet meer te repareren valt neem je contact op met de autosloperij. Soms is het nog mogelijk om een auto naar de sloperij te brengen. Als dat niet meer lukt wordt deze opgehaald. Het ophalen van een sloopauto gebeurt met een autoambulance. Op de sloperij wordt een auto uit elkaar gehaald. Er is altijd wel iemand die nog een koplamp, een bumper of een zijspiegel nodig heeft. Van de stoelen tot aan de claxon, veel onderdelen kunnen worden gerecycled.

Op weg naar de sloop

Het inleveren van een sloopauto verloopt eenvoudig. Al snel is duidelijk of een sloopauto nog geld waard is of niet. Soms zijn de reparaties zo groot dat alleen nog hobbymatig iemand ermee aan het werk wil gaan. Het is belangrijk om een auto, wanneer deze niet meer gebruikt kan worden, snel te laten verwijderen. Olielekkages kunnen gemakkelijk ontstaan en dan komt de milieudienst er snel op af. Wanneer de auto aan de sloperij wordt overhandigd komt er een vrijwaringsbewijs en wordt deze afgemeld bij de RDW.

Oude auto weg is een zorg minder

Wanneer de auto en de benodigde papieren zijn overhandigd valt er een last van de schouders. Als een auto waar niet meer mee wordt gereden te lang stilstaat is het onnodig om verzekeringen en wegenbelasting lang door te laten lopen. Des te eerder er actie wordt ondernomen des te sneller zijn er een aantal vaste lasten minder. Het inleveren van een sloopauto op de sloperij is verstandig want bijna iedere auto is nog wel iets waard.