Een ongeluk zit in een klein hoekje. Veel Nederlanders krijgen dan ook wel eens te maken met ruitschade. Of er nu een steentje op de ruit is gevlogen of je een aanrijding hebt gehad, ruitschade is nooit leuk. Maar wat moet je nou doen als er een sterretje in je voorruit zit? Moet je gelijk naar de reparateur of kan je nog een tijdje door rijden? In dit artikel vertellen we je alles over wat je moet doen bij ruitschade.

Wacht niet te lang

Een barst in de voorruit kun je het beste zo snel mogelijk laten repareren. Ook als het nog maar een klein sterretje is, raden wij je aan om direct naar de garage te rijden. Een kleine barst kan namelijk binnen no-time uitgroeien tot een grote barst. Een klein sterretje of een scheur kan vaak gemakkelijk en snel gerepareerd worden. Als je niet direct naar de reparateur gaat en de barst groter wordt, is de kans groot dat de gehele autoruit vervangen moet worden.

Autoverzekering

Een vraag welke veel gesteld wordt is: “Wordt de ruitschade gedekt?”. Als je de voorruit laat repareren of vervangen zijn de kosten afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten. Bij een WA-verzekering wordt autoruitschade over het algemeen volledig gedekt.

Het is belangrijk dat je bij de verzekeraar nagaat bij welke schadeherstelbedrijven je de ruit kunt laten repareren of vervangen. Verzekeraars hebben namelijk vaak afspraken gemaakt met bepaalde bedrijven. Veel verzekeraars laten het eigen risico bij een sterretje gedeeltelijk of geheel vervallen als deze nog gerepareerd kan worden. Als de barst niet meer te repareren valt, moet je vaak wel het eigen risico betalen.

Stappenplan

Om het iets overzichtelijker voor je te maken, hebben we een stappenplan voor je gemaakt. Zo zie je precies wat je moet doen bij ruitschade.

  1. Weet welke autoverzekering je hebt en welke schade deze dekt
  2. Lees de polisvoorwaarden van de verzekering
  3. Kijk bij welke herstelbedrijven de verzekeraar is aangesloten
  4. Check onder welke voorwaarden de ruit wordt vervangen of gerepareerd
  5. Maak een afspraak met een aangesloten herstelbedrijf
  6. Laat je ruit repareren of vervangen
  7. En je kan weer veilig de weg op!

Schade aan uw Kia, bezoek de werkplaats van Faseautobedrijven.
Bekijk ook ons laatste auto nieuws.